Maledivy - nové informace k cestě . . . DŮLEŽITÉ!!!!!!!!!!

08.01.2013 15:36

Zdar Zevls, hojte kamarádi,

 

jak jsem slíbila, přináším info ke změně našich letenek.

A to, že dobrá věc se podařila a letenky máme převystavené na odlet 28.2.2013, takže Pupo, žádej šéfa o více dovolené a ostatní taky, protahujeme si dovolenou o krásné dva dny.

Letenky Vám nebudu posílat, vytisknu je s sebou všechny do složky a předáme si je na letišti. V Male budeme 1.3.2013 v 11:55 hod.

 

1. TK 1770 P   28FEB PRGIST HK1  1850   2220

2. TK  730 P  01MAR ISTMLE HK1  0110   1155

3. TK  731 P  11MAR MLEIST HK1  0010   0545

4. TK 1767 P 11MAR ISTPRG HK1  0845   1030

 

Tím pádem nám ovšem vyvstávají další otázky:

A vězte, že bylo opět pojato formou lowcost.

 

1/ Jak se dostaneme z Hulhule Island ( ostrov, kde je letiště ) na ostrov hlavního města Male?

2/ Kde budeme bydlet?

1/ Po podrobnějším průzkumu terénu jsme přišli na to, že kromě air taxi, vrtulníků  a dalších dopravních prostředků, z ostrova Hulhule jezdí i pravidelná doprava v podobě trajektu, tzv. Hulhule Ferry. Trajekty do města trvají asi 15-20 min. a jezdí každých 10-15 minut během dne (Rf.10 nebo US $ 1), každých 30 min po půlnoci ($ 2). To bychom tedy měli zatím jakož takož pořešeno. Respektive na řešení je hromada času . . .

 

2/ A kde ony dvě noci složíme hlavu? Na to již tolik času nemáme, protože hotely začínají být obsazené. Zevl Radim nám našel hezký a hlavně levný hotel v Male.

Luckyhiya Hotel**, H. Homa, Dhonhuraa Goalhi, 23000 Male

Luckyhiya Hotel se nachází v centru nákupní čtvrti metropole Malé, 2 minuty chůze od obchodního domu Agora, a nabízí bezplatné Wi-Fi, restauraci a klimatizované pokoje s kabelovou TV.

Hotel Luckyhiya stojí 5 minut chůze od umělé pláže v Male, 15 minut jízdy od mezinárodního letiště Male, a jeho parkoviště lze využívat zdarma.

Hotel se vyznačuje moderním interiérem a poskytuje jednoduše zařízené pokoje. Součástí všech pokojů je koupelna se sprchou a toaletními potřebami.

Recepce hotelu je v provozu 24 hodin denně a k dispozici je také směnárna a prodej vstupenek. V restauraci Goyye jsou připravovány nejrůznější pokrmy místní i mezinárodní kuchyně. Na požádání je dostupná pokojová služba.

 

Dle recenzí s tímto ubytováním na krátkou dobu byli klienti docela spokojeni, pokoje jsou malé a skromné, ale pro náš účel, tj. přespání, myslím, nic jiného nepotřebujeme. Pokud by byl někdo ovšem opačného názoru a chtěl by si ony dva dny užít ve větším luxusu, nechť si ubytování najde a jen mi oznámí, že pro něj nemáme držet rezervaci.

 

Všichni máme zarezervovány pokoje:

Dvoulůžkový pokoj typu Standard s manželskou postelí

 

Klimatizovaný pokoj s kabelovou TV a vlastní koupelnou se sprchovým koutem. Pokojů je celkem 6 a to 4 x double a 2 x single ( v double ). Je mi líto, nebyly twin, ani single pokoje. Ale kluci, pokud vím, jsou z hor na manželskou postel trénovaní.

 

Níže najdete odkaz a video pokoje z youtube, pro představu.

https://www.booking.com/hotel/mv/luckyhiya.cs.html?sid=17b86e4e6d1af21b3ba0766875f9104b;dcid=2

https://www.youtube.com/watch?v=eZzSjNFMPsI

 

A teď ještě to důležité, cena je nyní celkem 100 USD na double/2 noci pro 2 pax a 80 USD na single ( double )/2 noci pro 1 pax. V páru tedy ubytování přijde na cca tisícovku jednoho, pro singly cca 1.500,- Kč. Tato cena nezahrnuje povinné položky jako je: daň 6%, poplatek za služby 10% a městská daň 8 USD na osobu a noc.

Je tedy potřeba počítat s tímto více nákladem.

Rezervaci ubytování máme až do 21. února 2013 bezplatně ke zrušení, horší je fakt, že jsem si opět nyní uvědomila, že přes booking.com není možné odtud ubytování zaplatit. Hodila jsem tam garanci kartou a budeme se tedy muset zamyslet pouze na profinancování. Původně jsme zamýšleli, že bych rovnou uhradila a částky vám přefakturovala. To ale nepůjde. Platbu chtějí až na místě. V našich rezervačních systémech máme min. ***, tento hotel nenabízejí.

 

Další položkou pak bude stravování, ale to již odtud nevyřešíme.

K základním surovinám v místní kuchyni patří mořské ryby a rýže, dále kokosové ořechy, mango a ananas. Maledivská jídla jsou velice ostrá, často ochucená kořením kari. V resortech je kuchyně přizpůsobena evropským turistům, můžete zde ochutnat jídla z italské, francouzské, čínské ale i arabské kuchyně.

 

Orientační ceny - zboží

Balená voda

5 USD

Pivo

5 USD

Míchané drinky

10 USD

Večeře

od 15 USD

 

Pokud budou nějaké připomínky, nebo jsem na něco úplně zapomněla, dejte vědět, prosím.

 

006