Hledání buddyho . . .

23.04.2013 09:13

Mail od Heleny:

 

Date: Tue, 23 Apr 2013 11:00:08 +0400

Subject: hledání buddyho

 

Vážení přátelé,

 

přeposílám dopis (viz. níže) od freedivera a fotografa Vaška Krpelíka. Hledá buddyho na freedivingovou dovolenou. Pokud by jeho plány byly pro někoho zajímavé, tak ho kontaktujte a můžete společně za zážitky.

 

Přeji příjemný den, Radek Veverka

 

Ahoj freediveři,

 

sháním buddyho, případně partu freediverů na letošní potápko. Není za tím žádný business (žádná sleva, když s sebou někoho přivezu), jde jen o to, že kolegové pověsili freediving na hřebíček a sehnat dobrou společnost na potápko není pro kancelářskou krysu nejlehčí. Proč se vydat na dovolenkové freečko se mnou? Je mi 33 a mám toho hromadu odpotápěno (cca 7 let, z toho 4 roky jako instruktor pro www.freediving.cz a především, asi jako jediný freediver v ČR pod vodu tahám profesionální fototechniku, takže Vás při freedingu můžu nafotit dle libosti:

https://www.vaclavkrpelik.com/galerie/more-a-oceany/

https://www.vaclavkrpelik.com/galerie/lide-pod-vodou/

Jak se potápím? Žádné rekordy, žádný stres, jen pohodové relaxační freečko spojené s focením všeho zajímavého, co mi vleze před objektiv.

 

Takže kdy a kam? Tento rok by šlo konkrétně o tyto akce:

 

*ČERVEN - SAFARI ST. JOHNS - hluboký jih * Termín 16.-23.června

https://www.lighthouse-1.com/

https://www.lighthouse-1.com/lighthouse_miracle1/index.php?lang=en

Jde o jižní část Egypta a Sudán... slibuji si od toho velké ryby, želvy jako stůl, delfíny a snad i větší potvůrky, jakými je třeba dugong.

 

Na jihu jsem byl teď na nádech fotit o vánocích a dopadlo to takhle:

https://www.fotoradce.cz/reportaz-z-expedice-za-dugongem-do-rudeho-more-cast-prvni-clanekid1214

 

Viděl bych to na dřívější přílet (cca 12-tého), 2-3 dny na rozpotápění ze břehu a pak na loď (celkem tedy 10 dnů). Jinak na lodi je klima a venku fouká mořský vzduch, takže se nemusíte bát vedra, které je tou dobou na pevnině. Háček je, že na lodi mají *poslední 4 místa*, takže to chce jednat rychle - nejlépe do konce tohoto týdne, jinak to bude stoprocentně pryč.

 

*SRPEN - BALI *

Termín by se ještě upřesnil (já můžu v srpnu kdykoliv), ale chtělo by to cca na 2 týdny. Každopádně na Bali je v srpnu nejlepší potápěčská sezóna a největší šance vidět manty a měsíčníky (sunfish). V kontaktu jsem s českou potápěčskou základnou https://www.relaxbali.cz/ kde bychom asi i bydleli. Kromě mant se v oblasti nachází vrak Liberty, lokalita se želvami a další zajímavá místečka.

 

*ZÁŘÍ - SEVERNÍ VRAKOVÉ SAFARI*

Pokud by se nerealizovalo Safari St. Johns nebo Bali, určitě bych jel v září s Lighthousem na severní vrakové safárko. Termín zatím neznámý, ale opět bych to viděl na 2-3 dny rozpotápění ze břehu a pak šup na loď a hurá na nejlepší vraky Rudého moře.

 

A náklady? Safárka spojená s pobytem na souši vyjdou něco přes 30 tis. Bali pak něco přes 40. Nejlevnější sranda to není, ale za ty zážitky to určitě stojí. Pokud byste měli zájem se přidat a zapotápět na těch nejlepších lokalitách v Egyptě, Bali nebo byste měli návrh pro úplně jinou lokalitu, písněte na:

vaclav.krpelik@seznam.cz

nebo brnkněte: 776 52 60 53

 

Přeji příjemné bezdeší :o)

 

Vašek

www.vaclavkrpelik.com